מהו שכיר?
עובד שכיר או עובדת שכירה הם מי ששוכרים את שירותיהם במסגרת יחסי עובד-מעביד, כאשר בתמורה להקדשת מירב זמנם למקום העבודה, הם מקבלים ממעסיקיהם משכורת חדשית.
יש הנשכרים לבצע עבודה מסוימת שאינה על בסיס חדשי, אלא שעתי, יומי או עונתי. שכרם נקבע בהתאם לסוג המשרה אותה נשכרו לבצע. בהתאם לסוג המשרה, נקבעות גם זכויותיהם הסוציאליות של השכירים, הן מול המעסיק והן מול רשויות המדינה.
שכיר על פי המדינה וזכויותיו
המדינה ביקשה, במובנים מסוימים, להגן על שכירים וקבעה בספר החוקים הישראלי חוקי מגן שונים, העוסקים ביחסי העבודה, מבקשים להקפיד על מינימום של תנאים סוציאלים שיוענקו לשכירים על ידי המעבידים.
בהתבוננות בחוקי המגן, יש לזכור כי אלו הם התנאים הבסיסיים ביותר, להם זכאים שכירים. המעסיקים אינם רשאים להעסיק עובדים בתנאים פחותים מאלה שנקבעו בחוק. זהו קו הגבול התחתון בלבד. דהיינו, כאשר מופיע בהסכם עבודה שנחתם בין עובד למעביד לגבי ימי מחלה, למשל, הביטוי "בהתאם לחוק", השכיר צריך להבין כי בכל הנוגע להטבה או תנאי עבודה כזה, הוא מקבל את המינימום הקבוע בחוק ותו לא.
ואולם, כאשר שכירים משתייכים לקבוצה מסוימת או כאשר שכיר בודד הוא בעל כח מיקוח, הם יכולים בהחלט לקבל תנאים טובים יותר מהתנאים הבסיסיים שנקבעו בחוקים השונים. ואכן, לא מעט עובדים שכירים נהנים מתנאי עבודה ותנאים סוציאליים משופרים ביותר ביחס לשכירים חסרי כח מיקוח.
לדוגמא, שכיר בעל ידע או מומחיות שאין בנמצא, או שכיר בעל קשרים מיוחדים, שמקום העבודה מאמין כי יתרמו לו רבות, יקבל מראש תנאים רחוקים מרחק רב מהתנאים הקבועים בחוק. כך הדבר גם לגבי שכיר, אשר הקים חברה ושכר עצמו לשמש בה בתפקיד כלשהו, הוא קובע לעצמו את תנאיו ניתן להניח, כי יזכה לתנאים סוציאליים טובים יותר מהמינימום הקבוע בחוק. כדי לנסות ולפתור גם עניין זה, הקימו ומקימים עובדים רבים ארגוני עובדים, על מנת להשתייך לקבוצה ולהפוך את השלם ליותר מסך חלקיו.
מעבר לתנאי העובד השכיר, חלות עליו מיני מגבלות או חובות, הנובעות מכך שהוא עובד בעסק או בארגון ששייכים לגורם אחר. למשל, מישהו אחר שולט בזמן שלו, מורה לו מה לעשות, כיצד לבצע את המטלות ולעיתים, אף קובע מתי יצא לחופשה. מצד אחד, לא כל אחד בנוי מבחינה אישיותית לקבלת מרות כזו ומצד שני, קיימים מקומות עבודה רבים המאפשרים את החופש לעובדיהם לבצע עבודות בצורה עצמאית. הכל תלוי בשיטת הניהול הנהוגה במקום העבודה ובדרך שבה רואים בארגון או בעסק את העובד השכיר.