תיאום מס מתי איך ולמה?
המציאות הכלכלית המורכבת לעיתים במדינת ישראל, מביאה אנשים רבים לעבוד ביותר מעבודה אחת, על מנת למקסם את רווחיהם. במקרים מסוג זה, כמו גם במקרים רבים אחרים, יש זכויות וחובות כלפי רשויות המיסים שכדאי לדעת עליהם, למען חיסכון בכספים, שאחרת יופרשו לקופת המדינה.
תאום מס הוא פרוצדורה ששווה להכיר ולאמץ
כשכירים וכעצמאים במשק הישראלי, אתם נאלצים להעביר לקופת המדינה אחוז מסוים ממשכורתכם, כמס הכנסה. לפי שיטת המיסוי הפרוגרסיבית הקיימת בישראל, ככל שמשכורתכם תהיה גבוהה יותר, כך תשלמו סכום גבוה יותר, ולהיפך, הכל לפי מדרגות המס. תיאום מס צריך לעשות אדם, אשר הכנסותיו מגיעות משני מקורות פרנסה או יותר. הוא נועד לקבוע את אחוז מס ההכנסה שיש לשלם, בהתאם לגובה משכורתו הכוללת. ניתן לעשות זאת, בין היתר, על ידי הצהרה על גבי טופס 101, אותו תמלאו בעת כניסתכם לעבודה חדשה ובתחילת כל שנת מס, או לחלופין ברשת האינטרנט.
מה נותן תיאום מס?
תאום המס, כאמור, נועד להסדיר את מס ההכנסה שתשלמו לקופת המדינה. היעדרו עלול להביא לידי הפרשת סכום גבוה בהרבה ממשכורתכם, בהשוואה לזה שהייתם אמורים לשלם, אילו כולה הייתה מגיעה ממקום עבודה אחד. אם הכנסתכם עולה כדי 5,000 ₪ משתי עבודות למשל, עליהם מחויבים הייתם לשלם כעשרה אחוז מס, ולא עשיתם תאום מס, יתכן כי ינוכה, לפחות מחלק ממנה, מס הכנסה המגיע עד 48 אחוזים מאותו החלק. כלומר היעדר תיאום המס עלול לגרור תוצאות לא רצויות ובזבזניות. ביצועו לעומת זאת, יציב את הסכום שיופרש מכספכם לטובת קופת המדינה על האחוז הראוי והנכון.
האם ניתן לבצע את תאום המס רטרואקטיבית?
אכן כן. תאום מס אפשר שיתבצע עבור שש השנים האחרונות, אך לא יותר מכך. צעד זה, בהנחה ויתקבל במס ההכנסה, יביא להחזרת סכומי הכסף אשר יכולים הייתם לחסוך בכל השנים הללו. יחד עם זאת, ראוי לציין שאין זו חובה חוקית לבצעו. מומלץ לבקר ולקרוא על הנושא באתרים דוגמת 'מחושב' – פורטל המס הגדול בישראל, על מנת להשכיל ולהבין טוב יותר את זכויותיכם וחובותיכם במצבים שונים מול רשויות המיסים. תיאום מס מתי איך ולמה.