החזרי מס
אדם המשלם במשך השנה הקלנדרית מס בשיעור העולה על השיעור שהוא חייב בו, מסיבות שונות, רשאי להגיש בקשה לקבלת החזר מס. הסיבות בגינן יכול אדם לשלם מס גבוה יותר ממה שהוא חייב בו יכולות להיות החלפת מקום עבודה ושינוי המשכורת החדשית במהלך השנה, חישוב לא נכון על ידי מי שניכה עבור אותו אדם במקור, אי לקיחתן בחשבון של נקודות זיכוי בחישוב המס בגין אירועים שונים, כמו לידת ילד, סיום תואר אקדמי, הורה חולה, מעבר לישוב המקנה הטבות מיסוי למתגוררים בו ועוד.
בקשה לקבלת החזר מס
כדי לקבל החזר מס, על מי שאינו חייב בהגשת דו"ח שנתי להגיש בקשה על גבי טופס 135, שהוא טופס מקוצר מזה שנדרשים מי שחייבים במילוי דו"ח שנתי להגיש מדי שנה. לגבי כל שנת מס, יש להגיש טופס נפרד. יש לשים לב שלא ניתן לבקש החזרי מס רטרואקטיבית אלא אם מדובר בתקופה של עד 6 שנים אחורה.
בטופס 135 יש לציין את כל ההכנסות שהיו באותה השנה לאותו אדם ולבן זוגו הנשוי לו ולצרף אליו מסמכים המאשרים זאת, כמו טופס 106, תלושי שכר במידת הצורך, אישורים על הפקדות לקופות גמל, השתלמות ופנסיה ואישורים נוספים, בהתאם להקלות במס שמבקש על פיהן האדם לקבל החזר מס.
רבים בוחרים שלא להגיש את הבקשה לקבלת החזר מס בעצמם, נוכח הקושי במילוי הטפסים, המינוחים המקצועיים ואי הבנתם ומשתמשים בשירותי יועץ מס מומלץ כזה או אחר, אשר עובר על המסמכים שהמציאו לו, בודק האם ניתן לקבל החזר מס בנסיבות הקיימות ומקבל שכר בעד עבודתו.
ישנם אנשים שמסרבים להגיש בקשה או לפנות לרשות המסים מחשש שאם יגישו בקשה כלשהי, ירדפו על ידי רשות המסים מעתה ועד עולם. ההגיון מכתיב שלא יקרה כדבר הזה ובמיוחד אם ימלא ויגיש עבורם את הטופס והמסמכים, אדם האמון על הנושא.
החזרי מס נוספים
ישנם החזרי מס שפחות נוגעים לתושבי ישראל, כמו החזרי מע"מ לתיירים, אשר ביקרו במדינת ישראל וביצעו עסקת רכישה בסכום מינימלי של 400 ₪, של טובין שהם מוציאים מישראל. את הבקשה עליהם להגיש ביציאתם מהארץ והם אינם יכולים לקבל החזר אם יגישו הבקשה מחו"ל.