דמי לידה לנשים ופנסיה תקציבית לכולם
עובדים כשכירים בשנים האחרונות? או אולי כעצמאיים? מתכננים להמשיך לקחת חלק בשוק העבודה הישראלי? ראוי כי תכירו את זכויותיכם השונות. ישנם מצבים רבים בהם תוכלו לקבל הטבות רבות, הן מרשויות המדינה והן מהמעסיק שלכם, למען ביטחונכם הסוציאלי. המשיכו לקרוא בכדי לדעת עוד. דעו כי דמי לידה לנשים יוענקו לכל אישה לאחר לידתה.
פנסיה תקציבית ופנסיה צוברת – גם לכם מגיע
בשלב מסוים בחייכם, בדגש על השכירים שביניכם, תגיעו לגיל פרישה, בו תחדלו מלעבוד. על ידי ניהול הסדרי פנסיה שונים, מבטיחה מערכת הביטחון הסוציאלי בישראל שתוכלו להמשיך להתקיים. כיום מדובר לרוב בפנסיה צוברת, אשר משמעותה הפרשת סכומי כסף על ידיכם ועל ידי מעסיקכם לקרנות פנסיה או לקופות גמל. את סכום הכסף שנצבר תוכלו לקבל לאחר פרישתכם, לעת זקנה, למען תוכלו להמשיך להתקיים בכבוד, גם ללא יכולת או רצון לעבוד. בעבר, עבור עובדים במגזר הציבורי, הייתה קיימת אפשרות של פנסיה תקציבית. לפי זו האחרונה, המעסיק, בדמות משרד האוצר, הוא זה שהיה מעביר לכם סכומי כסף מדי חודש לאחר פרישתכם. כיום אין אפשרות להצטרף להסדרי הפנסיה התקציבית, ושוק העבודה מתנהל בעיקר באמצעות פנסיה צוברת.
אל תוותרי על דמי לידה המגיעים לך
בשלב מסוים בחייך, סביר כי תביאי ילד לעולם, ואפילו יותר מאחד. חשוב שתכירי את זכויותיך בזמן חופשת הלידה, אשר נלוות לחופשה עצמה. על פי החוק בישראל, מגיעים לך סכומי כסף מסוימים עבור 14 שבועות, בהן לא תעבדי עקב הריונך. אלו מחושבים על פי שלושת משכורותיך האחרונות, טרם יצאת לחופשה דנן, כשאת שכירה, ולפי המשכורת עליה הצהרת במקרה בו את עצמאית. זאת ועוד, דעי כי תוכלי אף לתבוע מביטוח לאומי הפרשים, בגין תשלומים נוספים אשר שולמו לך על ידי המעסיק בשלושת חודשים אלה, כגון דמי הבראה. יחד עם זאת, באם תשאפי להאריך את חופשת הלידה שלך, סביר כי תיאלצי לעשות זאת על חשבונך. מידע נוסף אודות דמי לידה, פנסיה תקציבית וזכויות נוספות להן אתם זכאים, ניתן למצוא באתר 'מחושב' – פורטל המס הגדול בישראל, המרכז עבורכם את האינפורמציה הרלוונטית.