מדרגות מס לעצמאיים – איך מחשבים מס הכנסה?
שיטת המיסוי בישראל היא פרוגרסיבית. מזה אומר? המשמעות היא שסכום מס ההכנסה שתפרישו לקופת המדינה מהכנסותיכם, תלוי בגובהן. ככל שאלו יהיו גבוהות יותר, כך תשלמו יותר, ולהיפך. חשוב שתרכשו לפחות ידע בסיסי בנושא, בכדי להבין לאן נעלם חלק מהכסף עבורו עבדתם ואיך ניתן לחסוך אותו.
מהן מדרגות מס לעצמאיים ולשכירים, ואיך ניתן לחשב את גובה מס ההכנסה שתשלמו?
מדרגות המס הם הדרך של המדינה לחשב את הסכום אותו תפריש לקופתה מהכנסותיכם. הטווח נע בין עשרה אחוזים לכחמישים אחוזים מהן. מידע מפורט ומובן אודות הנושא תוכלו למצוא באתרים דוגמת 'מחושב' – פורטל המס הגדול בישראל, אשר מרכז עבורכם את הפרטים הרלוונטיים, לצד זכויותיכם וחובותיכם לרשויות המיסים. מומלץ ביותר לרכוש את הידע הנדון, שכן פעמים רבות תוכלו לחסוך לעצמכם כסף רב, לעיתים אף מאוד ואלפי שקלים, על ידי פעולות פשוטות. קחו לדוגמא אדם שמשכורתו החודשית היא 9,100 שקלים. על פי מדרגות המס, עשרים ואחד אחוזים מסכום זה יופרש לקופת המדינה (כ-1911 שקלים). חברו, לעומתו, מרוויח משכורת חודשית המגיעה ל- 9,000 שקלים בלבד. מדרגת המס משתנה במשכורת של 9,010 שקלים. אי לכך, בעוד העובד המשתכר מעט יותר יפריש 21 אחוזי מס, זה המשתכר בסך הכל מאה שקלים פחות, יחויב להעביר ארבעה עשר אחוזים ממשכורתו בלבד, לקופת המדינה (1260 שקלים). שימו לב כי ההבדל בין הכנסת הנטו, מגיע כמעט לשבע מאות שקלים! אם בעל משכורת הברוטו הגבוהה היה מודע לכך, וודאי היה מוצא פתרון לקצץ ממשכורתו את מאת השקלים העודפים.
מדרגות המס הן כל מה שצריך לדעת בכדי לחשב את גובה הסכום שתפרישו עבור המדינה?
כמובן שלא. התנאים והקריטריונים לפיהם נקבע גובה המס שתשלמו הם רבים. קשה לפרט את כולם, ועל כל מקרה להיבדק לגופו. יחד עם זאת, ניתן למנות ביניהם את היותכם חיילים משוחררים, סובלים מבעיות רפואיות למיניהן, עובדים במדינה זרה, נשואים ובעלי מספר ילדים וכדומה. אפיונים אלו עשויים לעמוד לזכותכם בדמות הטבות מס, ואף פטורים מלאים ממנו. רכשו את הידע, ואולי תגלו כי תוכלו לחסוך כסף, שאחרת הייתם מבזבזים.