פנסיה תקציבית מול פנסיה צוברת
אין זה משנה בני כמה אתם כיום, וכמה שנות עבודה יש עוד לפניכם, כדאי שכבר מעכשיו תדעו איך לדאוג לעתיד הכלכלי שלכם לעת פרישה. אם הנכם שכירים, הסירו דאגה מלבכם. סביר כי מעסיקכם כבר דאג לכך, גם אם לא ידעתם זאת, אך ראוי תמיד לוודא את העניין. הנה מעט מידע שעשוי לעניין אתכם:
פנסיה צוברת – מה היא ולמי מיועדת?
פנסיה צוברת, שלא כמו פנסיה תקציבית, היא זו אשר ככל הנראה קיימת עבורכם. העיקרון לפיו היא עובדת, הוא צבירת חיסכון בקרן פנסיה במהלך כל שנות עבודתכם, מדי חודש בחודשו. הסכום שהצטבר משמש את הקרן להחזרתו אליכם, כתשלום פנסיוני, לאחר שהגעתם לגיל פרישה. כך, גם כשתזדקנו ותחדלו מלעבוד, תוכלו להמשיך להתקיים מכסף אשר חסכתם כל חייכם. עבור שכירים, הכסף בחסכון מגיע מהפרשתו על ידיהם ועל ידי מעסיקיהם. עצמאיים מפרישים כסף זה לקרנות בעצמם. זהו מנגנון לביטחון סוציאלי יעיל מאוד, במיוחד עבור אותם אנשים שיודעים שלולא הוא, היו מתקשים לחשוב על העתיד הרחוק ולחסוך כספם.
מהי פנסיה תקציבית ומה ההבדל בינה לבין הפנסיה הצוברת?
הפנסיה התקציבית היא זו אשר הייתה נהוגה עבור עובדי מדינה רבים עד תחילת שנות האלפיים. כיום, לא ניתן יותר להצטרף למנגנון מסוג זה, אותו החליפה הפנסיה הצוברת. העיקרון הוא מעט שונה. הפנסיה התקציבית היא מעין הסכם בין העובד ומעסיקו, לפיו לכשיגיע הראשון לגיל פרישה, ישלם לו המעסיק סכום כסף מסוים כל חודש, למען יוכל להמשיך להתקיים. סכום זה תלוי בשנות הוותק של העובד ובגובה משכורתו במהלך השנים. המקומות היחידים כיום בעלי מנגנון דומה, אך לא זהה, לזה של פנסיה תקציבית, הם חברות כמו מקורות ומחברת החשמל.
איפה ניתן למצוא מידע רלוונטי ושימושי אודות המערכת הפנסיונית בישראל?
מידע רב בנושא פנסיות, חובותיכם וזכאויותיכם הכלכליות במדינת ישראל, תוכלו למצוא באתרים דוגמת 'מחושב' – פורטל המס הגדול בישראל, המרכז עבורכם בשפה פשוטה את כל מה שתרצו לדעת בתחום. מומלץ לסייר וללמוד מאתרים מסוג זה, בכדי לחסוך סכומי כסף משמעותיים, אותם עלולים אתם לבזבז שלא לצורך, וכדי ללמוד התנהלות כלכלית נכונה מהי.