החזר מס לשכירים בלבד ותיאום מס
אם גם אתם עובדים במשק הישראלי, רבים מכם ככל הנראה מפרישים כספים רבים יותר לרשויות המיסים, מאשר אתם אמורים. על מנת להימנע ממצבים מסוג זה, כדאי להכיר את זכאויותיכם החוקיות אל מול הרשויות דנן. תוכלו לחסוך בדרך זו כסף רב.
מי רשאי למלא טופס תיאום מס? קצת על הפרוצדורה
ככלל, כל תושב ישראל מחויב בהפרשת סכומי כסף לקופת המדינה מהכנסותיו. אם הנכם עובדים בשתי עבודות או יותר, כדאי שתבצעו את ההליך הנקרא תיאום מס. הלה נועד למנוע מצב, בו תיאלצו לשלם יותר מס הכנסה משאתם מחויבים על פי חוק. לשם הבהרה, אם אתם למשל נהנים משני מקורות הכנסה ולא ביצעתם את ההליך דנן, יתכן כי על אחת מהכנסותיכם יוטל מס של כ-48 אחוזים ממנה. כדאי להימנע מכך כמובן, על ידי מילוי טופס תיאום מס והגשתו לרשות הרלוונטית. בטופס תצהירו על מקורות ההכנסה שלכם, וכך יוכלו רשויות המיסים לחשב באופן נכון ומדויק את הסכום אותו תידרשו להפריש לקופת המדינה. ראוי לציין, כי החזר מס לשכירים ולעצמאים בגין תשלום עודף, אשר מקורו בהיעדר תיאום מס, ניתן לקבל גם רטרואקטיבית. תוכלו למצוא מידע רב ויעיל בנושא באתרים דוגמת 'מחושב' – פורטל המס הגדול בישראל, המרכזים עבורכם את הנדרש בשפה פשוטה ומובנת.
החזר מס לשכירים בלבד – על מה ולמה?
כאשר, מכל סיבה שהיא, מתגלה בסוף שנת מס כי אדם הפריש לטובת מס הכנסה יותר משהיה מחויב על פי חוק, יכול הלה לקבל החזר, השווה להפרש בין הסכום ששילם בפועל, לזה שאמור היה לשלם. יחד עם זאת, אין החזר מס לשכירים ניתן באופן אוטומטי. על הטוען לזכאותו להגיש בקשה (על ידי מילוי הטפסים הרלוונטיים) למס הכנסה. בין הסיבות שבגינן מתרחשות הסיטואציות המתוארות, ניתן למנות עבודה רק בחלק מחודשי השנה, עבודה מחוץ למדינת ישראל, קיום הוצאות מוכרות וכדומה. גם פה יש לציין, כי את הבקשה להחזרים דנן ניתן להגיש עבור שש השנים האחרונות, קרי, רטרואקטיבית. את הטפסים הרלוונטיים לשם הבקשה, כמו גם טופס תיאום מס, ניתן למצוא ברשת האינטרנט.