טיפים לבחירת רואה חשבון. מזל טוב. פתחת עסק או שהנך בעלים של עסק קיים, ומלבד מוטיבציה וכוונות טובות נותר לך לבחור משרד רואי חשבון. כל בעל עסק, יחיד הפועל לבדו ועד מנכ"ל של חברה גדולה, זקוק לרואה חשבון שילווה אותו ויסייע לו להתמודד עם המציאות העסקית המורכבת. רואה חשבון יכול וצריך לתרום בהמון מישורים, בין היתר, בייצוג מול רשויות המס, בייעוץ בגיוס עובדים ותמחור הון אנושי, בתכנון וניצול הטבות מס, ביצירת סדר ושקט, ובכלל – מישהו להתייעץ איתו בכל דבר ועניין.
אז איך תבחר רואה חשבון שהכי מתאים לך? טיפים לבחירת רואה חשבון
10 טיפים לבחירת רואה חשבון
- תחושה אישית – הפגישה הראשונית חשובה מאוד כדי לתאם ציפיות ולהרגיש אם יש תקשורת טובה וכמובן להתרשם מהניסיון והידע המקצועי (תסמכו על האינטואיציה שלכם).
- רשימת ממליצים – צרו קשר עם לקוח או שניים של אותו משרד רואי חשבון איתו אתם רוצים לעבוד, רצוי בעל היקף ואופי פעילות כשלכם, ותשאלו על איכות השירות, היכולות המקצועיות ובכלל כל שאלה הנראית לכם חשובה.
- הצוות המטפל – מי מטפל בי בסופו של דבר? האם גם השותפים בפירמה מעורבים וזמינים לכל שאלה ועניין? כלומר, אל תהססו לשאול עם מי תעבדו בפועל?
- ניסיון – כמה זמן המשרד קיים? האם מדובר במשרד בתחילת דרכו במשרד בעל ניסיון. עם זאת, זכרו שהניסיון אינו פונקציה של הזמן בלבד, אלא נגזר בעיקר מאופי הלקוחות והפעילות של המשרד. בנוסף, בדקו ניסיון ספציפי, כלומר האם למשרד יש לקוחות מאותו תחום או ענף שבו אני עוסק.
- האם הגודל קובע? – מה עדיף? משרד קטן, גדול או אולי בכלל בינוני? ובכן, אחת הטעיות של לקוחות קטנים היא לבחור במשרד קטן ואז "להתקדם" למשרד גדול יותר. רצוי, לבחור מראש משרד בסדר גודל בינוני – שמצד אחד מכיר לקוחות מכל הגדלים והסוגים, ומצד שני יכול לתת ערך מוסף משמעותי על בסיס הניסיון שצבר. בנוסף, משרד מקצועי ומנוסה זוכה להערכה מצד עובדי רשות המסים ויכול לשרת טוב יותר את האינטרסים שלך בצורה טובה וכמובן למנוע אי נעימויות.
- טכנולוגיה – בדקו אם רמת המיכון של משרד גבוהה. האם הדיווחים לרשויות ותשלומי שכר הטרחה מבוצעים בצורה מקוונת ובהוראות קבע, או בדרך מיושנת, בדיווחים ידניים ובפנקסי שקים. האם יש נגישות מהירה למידע?
- תכנון מס – האם רואה החשבון מבצע תכנון מס בתחילת כל שנה, וכמובן גם במהלכה, כדי לוודא שהמקדמות המשולמות משקפות את חבות המס האמיתי, וכמובן על מנת לנצל את כל הטבות המס להם הנכם זכאים.
- פגישות מעת לעת – האם רואי החשבון מקיימים אתכם פגישות, מעת לעת, על מנת לבחון חוזקות וחולשות של העסק, לעדכן והתעדכן בעניינים שוטפים ובכלל.
- ליווי מערכת הנהלת חשבונות – האם רואי החשבון מלווים ומפקחים על עבודת מנהלי החשבונות באופן שוטף ובכלל
- הבנה עסקית – האם רואי החשבון הינם בעלי הבנה וניסיון עסקי מעבר לעבודתם המקצועית. על פניו, בשוטף, זה לא נראה מהותי, אבל מעת לעת ידע זה נחוץ והכרחי, כמו למשל בכניסה או ביציאת משקיעים, בתגמול עובדים וכו'.
זקוקים לעוד טיפים לבחירת רואה חשבון? עברו למאמרים נוספים.