איך עושים תיאום מס. תיאום מס הוא הליך שמבוצע ברשות המסים, על ידי עובד שמקבל משכורת באותה שנה קלנדרית מיותר ממעביד אחד או מיותר ממקור אחד, או שלא היתה לו הכנסה נוספת באותה שנה והוא מבקש להמנע מתשלום מס ביתר משהתחיל עבודה חדשה. כיוון שיש בידו הכנסות נוספות, כפי שיפורט להלן. שיעור המס הנקבע בתיאום המס אינו סופי וחישוב המס הסופי נקבע לאחר הגשת דין וחשבון שנתי בלבד.
איך עושים תיאום מס
תאום מס ניתן לבצע באמצעות כל אחד מהמעסיקים של האדם המבקש לעשות תיאום מס. בתחילת כל שנת מס וכן, בכניסה למקום עבודה חדש, ממלא העובד טופס 101/130 ובאמצעותו ניתן לבצע תאום מס. אם ברצונו של עובד לבקש תאום מס בעצמו או באמצעות מייצג, הוא יכול לפנות לפקיד השומה ולמלא טופס בקשה להקלה ולתיאום בחישוב ניכויי המס ולשולחו בדואר או להפקידו בעמדות רשות המסים המיועדות לכך. בבקשה יש לציין את כל מקורות ההכנסה שיש לעובד, את מספר תיק הניכויים של כל מעסיק ויש לדווח גם על הכנסות אחרות, כגון: דמי אבטלה וקצבאות מהמוסד לביטוח לאומי החייבות במס. יש המבקשים לבצע תיאום מס באמצעות מייצג מטעמם. מייצג יכול להיות רואה חשבון או יועץ מס וקיימות מגבלות על גובה ההכנסות השנתיות של אדם המבקש להשתמש בשירותי מייצג לצורך כך. מי שמגיש בקשה לתיאום מס ואין לו תיק במס הכנסה, רשאי לערוך תיאום מס אצל מייצג רק אם הכנסותיו ממשכורת נמוכות מ- 188,544 ₪ (נכון לשנת 2014).
מי רשאי לבצע תיאום מס במערכת הממוחשבת של רשות המסים באינטרנט
רשות המסים בישראל מאפשרת לחלק מהעובדים לבצע הליך תיאום מס באמצעות האתר, אבל מגבילה את סוגי האנשים שיכולים לעשות זאת. מי שיש לו הכנסות ממשכורת או שכר עבודה שנתי עד לסכום של 436,272 ₪ (התקרה של ההפרשה השנתית לקצבה) מכל מעסיקיו, הכנסה משכר אומנים, שכר סופרים, שכר מורי דרך, שכר בוחנים, שכר ספורטאים עצמאיים או שכר מרצים וכן, הכנסה מקצבת פרישה, כאשר העובד אינו חייב במס על כל הכנסותיו ממנה או טרם הגיע לגיל פרישה.