תאום מס שכיר הינו הליך מיסוי המיועד חיוב מס עודף ומיותר בקרב אנשים המועסקים ביותר ממקום עבודה אחד ובקרב עובדים שבנוסף לתלוש משכורתם זכאים לקבלת קצבה חודשית מטעם המוסד לביטוח לאומי. בנוסף, ישנם מקרים נוספים המחייבים בהגשת תאום מס לרשויות מס הכנסה. הליך הגשתו של תיאום המס לרשויות המס בישראל מתבצע באמצעות הגשת בקשה לצרכי תיאום מס וזאת באמצעות טופס 116 אותו נדרש מגיש הבקשה למלא ואף לצרף אליו מסמכים רלוונטיים המעידים על גובה שכרו.
3 דרכים להגשת תאום מס שכיר
כיום, בפני כל עובד שכיר או עצמאי במשק הישראלי עומדות שלוש דרכים להגשת בקשה לצרכי תאום מס מרשויות המס. דרכים אלו כולללות:
1. פנייה עצמאית של מגיש הבקשה אל לשכות המס אליהן הוא משתייך בהתאם למקום מגוריו, כאשר הפנייה העצמאית והישירה מתבצעת באמצעות מילוי טופס 116 על ידי המעסיק העיקרי (במידה ומגיש הבקשה מועסק במספר מקומות עבודה במקביל).
2. פנייה מסודרת באמצעות רואה חשבון או יועץ מס המתמחה בליווי הליכי הגשת בקשות לצרכי תאום מס.
3. פנייה באמצעות אתר האינטרנט של רשות המיסים- הגשת בקשות מקוונות לצרכי תיאום מס מתאפשרות אך ורק במקרים בהם גובה סך כל ההכנסות השנתיות לאורך שנת המס בגינה מוגשת הבקשה אינן עולות על סך כספי המעדכן מעת לעת על ידי רשות המיסים.
תאום מס שכיר
הגשת בקשות לצרכי תאום מס חייבות להתקיים לאורך שנת המס לגביה אתם מעוניינים להגיש את הבקשה, כאשר איחור במועד הטפסים יחייב אתכם לשלם את מלוא מסגרת המס בהתאם להיקף הכנסותיכם מכל מקומות העבודה במקביל. שכירים ועצמאים המאחרים בהגשת טופסי הבקשה, יכולים לדרוש את כספי המיסוי העודפים בהם הם חויבו באמצעות הליך המכונה החזרי מס. הליך זה ניתן ליישום עד לפרק זמן של שש שנים קדימה משנת המס הרלוונטית לכם לענייני ההחזר.
חשוב לדעת: במקביל להליך פנייתכם לרשויות המס לצרכי הגשת בקשה לתיאום מס, אנו ממליצים לכם להסדיר גם את נושא תשלומי הביטוח הלאומי אל מול המוסד לביטוח לאומי, וגם כאן המטרה היא להימנע מתשלומי ביטוח לאומי בהתאם למדרגות המס הגבוהות ביותר.
רוצים לדעת יותר על הליכי הגשת בקשות לצרכי תאום מס או החזרי מס במידת הצורך? רוצים לדעת יותר על השירותים המקצועיים המוצעים לכם על ידי יועצי מס ורואי חשבון בכל הנוגע להליכי תיאום מס? אצלנו בפורטל מחושב תוכלו למצוא את כל המידע העדכני והרלוונטי ביותר עבורכם.