תאום מס או החזרי מס – מה זה ולמי זה מיועד? תאום מס הינה פעולה אותה נדרש לבצע כל שכיר המחזיק במספר מקומות עבודה כמקורות הכנסה. פעולת תאום המס מתבצעת לצורך קביעת אחוז המס אותו יידרש הוא לשלם, כאשר מטרת הפעולה היא למנוע מאותו שכיר לשלם תשלומי מס יתר לאורך שנת המס. בנוסף, נדרשת פעולת תאום המס גם במקרים בהם העובד השכיר או העצמאי במקרה זה, עבד רק בחלק מחודשי השנה.
תאום מס או החזרי מס
כל מעסיק במדינת ישראל מחויב בפתיחת תיק ניכויים ברשויות המס. תיק זה מאפשר העברת תשלומי מס בגין העסקת עובדיו ישירות לרשויות המס במדינת ישראל. תשלום המס אותם נדרש המעסיק להעביר מתלוש משכורתו של העובד נקבע על פי מדרגות מס בהתאם להכנסותיו של העובד.
במקרים בהם העובד מועסק במקום עבודה נוסף (אחד או יותר), הוא יידרש להצהיר על הכנסתו הנוספת באמצעות טופס 101. על סך משכורתו השנייה ואילך, נדרש העובד לשלם מס הכנסה בשיעור מרבי, העומד על כ-48% מסך ההכנסה. ללא ביצוע פעולה של תאום מס, יילקחו מהעובד תשלומי המס המרביים, ואילו לאחר תאום מס הוא יידרש לתשלומי מס בהתאם לסך הכנסותיו משתי מקורות העבודה ואילך.
תיאום מס מתאפשר באמצעות הצגת מספר תיק הניכויים של המעסיקים השונים, תצלום של תלושי המשכורות ותצלום תעודת זהות. את תיאום המס ניתן לבצע באמצעות פנייה לפקיד השומה במשרדי רשות המיסים באזור מגוריו של העובד.
תאום מס או החזרי מס
עובד שלא ביצע תיאומי מס במסגרת העסקתו במספר מקורות תעסוקה, זכאי להגשת בקשה לצורך החזרי מס בגין תשלומי המס בשיעור המרבי אותם הוא נדרש לשלם. הגשת בקשת זכאות לקבלת החזרי מס מתאפשרת לתקופה של שש שנים לאחור, והיא ניתנת להגשה עם תוך שנת המס. הגשת בקשת הזכאות יכולה להתבצע באופן עצמאי על ידי העובד, או לחילופין, באמצעות חברות המתמחות בתחום החזרי מס. כיום, תוכלו למצוא היצע נרחב של חברות המתמחות בטיפול מקצועי בכל הקשור להגשת בקשות להחזרי מס, כאשר עלות שירותים נקבע בין היתר על פי אחוז מסוים מהחזרי המס אותו יקבל העובד.